petek, 11. december 2015

Zakaj glasujem ZA ?

Ne razumem nasprotnikov družinskega zakona? Pravijo, da se jim gre za otroke? V spodnjem posnetku lahko vidite kako brutalno so se starši znesli nad lastnega otroka, ki je samo priznal, da je istospolno usmerjen. Prav zaradi tega ne želim, da se nasprotnikom zakona zgodi kaj podobnega, namreč, da bi se izkazalo, da je kateri od njihovih otrok istospolno usmerjen, saj bi se mi takšen otrok resnično smilil. frown emoticon
Nasprotniki zakona se tudi zelo radi sklicujejo na krščanstvo, biblijo, Jezusa in papeža? Če bi res poznali božjo besedo in krščansko učenje, bi dobro vedeli, da je bistvo krščanstva v ljubezni in sprejemanju drugačnosti. Jezus je lepo povedal naj vrže kamen tisti, ki je brez greha? Nihče od nas na tem svetu ni popoln ali brez greha, da bi lahko sodil drugim. Zakaj potem toliko sodite istospolno usmerjene ljudi? Vas je morda strah, da bi lahko oni bili boljši starši in skrbniki posvojenih otrok, kot ste lahko vi svojim? V spodnjem posnetku lahko vidite kako so starši zavrnili svojega lastnega otroka, ker je priznal svojo spolno identiteto. Je to tista krščanska ljubezen in strpnost o kateri nam govorite? Upam, da ne.
Krščanstvo in Jezus na katerega se tako radi sklicujete od vas pričakuje, da pokažete svojo ljubezen in strpnost. Kliče vas, da pokažete svoj najboljši zgled vsem ljudem, ne samo tistim, ki jih ljubite, temveč tudi grešnim. Ste pozabili kaj je rekel Jezus, ko so ga vprašali, zakaj se druži z nečistimi? Če pravite, da poznate biblijo in krščanstvo potem verjetno poznate odgovor. Tudi Jezus je oprostil svojim rabljem, ki so ga razpeli na križ. Zakaj ni uporabil svojih nadnaravnih moči, da se reši? Zato ker je spoštoval človekovo svobodno voljo. Jezus je bil kaznovan, ker je delal dobra dela! Podarjal je svoje najboljše sadove vsem, tudi če so to bile prostitutke ali gobavci. Nasprotniki družinskega zakona niso sposobni pokazati takšne solidarnosti. Svojo ljubezen imajo rezervirano samo za izbrane. Tako namreč Jezus ni učil svojih učencev.
Nisem noben župnik, nikoli nisem hodil v cerkev, za verouk sem prvič slišal šele v petem razredu osnovne šole smile emoticon Vendar sem biblijo in krščanstvo v zrelih letih dobro preučil! Vse kar se mi je zdelo pravilno in koristno sem uporabil v svojem življenju. Dobre stvari nimajo nikoli pridevnikov. Če delaš dobro, delaš iz srca in zato, ker je lepo biti sočuten, ljubeč in strpen. Dobro je biti zgleden družbi, ki rabi luč, ki jo lahko odsevate. Krščanstvo je v preteklosti zmagalo ravno zato, ker so bili prvi predstavniki krščanstva zgledni, pošteni, marljivi in strpni ljudje. Kot zgodovinar se sprašujem kako bi se krščanstvo razvijalo, če bi se današnji kristjani zamenjali s prvimi? Verjetno bi propadlo, kot vsaka druga religija.
Zdaj pa še glavno obvestilo. Nisem homoseksualec. Nimam osebnih interesov od tega zakona. Ljubim namreč punce tongue emoticon Resnično so mi všeč vse punce z dobrim srcem. Nisem ne vem koliko star, ampak rad se pohvalim, da sem v življenju spoznal veliko dobrih punc. Vendar ne ljubim samo punc, ampak tudi druge ljudi, ki so mi v življenju s svojimi dobrimi deli pokazali kako je treba biti hvaležen do ljudi. Ljubim tudi živali in naravo, ki me vedno obdarijo s svojimi najboljšimi sadovi, ljubeznijo, soncem in svežim zrakom. Ljubim tudi svoje življenje. Najbolj pa ljubim svoje starše, ki sta me lepo vzgajala. Ne boste verjeli, ampak prav tako imam rad tudi slabe ljudi, če prav se jih ne rad spominjam, ampak ko se jih spomnim ugotovim, da jim dolgujem zahvalo, ker so me veliko naučili kako je treba biti previden, strpen in potrpežljiv. Največ zaslug za svoj razvoj dolgujem prav drugačnim ljudem. Če ne bi bilo slabih ljudi se ne bi nič naučil. Zato nekako razumem, da moramo biti na svetu ljudje drugačni, da se lahko eden od drugega kaj naučimo. Tudi v naravi so stvari raznolike. Zaradi raznolikosti imamo bogat planet. Naša življenja so zaradi tega toliko lepša in zanimiva.
Na referendumu bom glasoval ZA sprejetje zakona, saj bo moj glas šel ZA strpnost, ljubezen in sočutje. Če je to prav ali ne naj sodi kdo drug. Jaz se se v svojem življenju odločil, da bom delal ZA strpnost in ljubezen. Otroci pa si zaslužijo boljše starše od teh, ki so na spodnjem posnetku. Zato bodimo odločni in pokažimo vsem nestrpnim ljudem, da so pravno oni v manjšini in ne istospolno usmerjeni!
Slovenija naj 20. decembra pokaže svetu, da je napredna in strpna država v kateri lahko vsi ustvarjajo svojo srečo, ne glede na barvo kože ali spolno usmeritvijo. Otroci si res zaslužijo ljubeče in strpne starše. Novi zakon ne bo nikomur kaj vzel. Kvečjemu bo dal enake možnosti vsem, ki želijo s svojo ljubeznijo obdariti tudi druge.

Ni komentarjev:

Objavite komentar