nedelja, 27. december 2015

V življenju je potrebno reči tudi NE

V življenju nas nenehno učijo kako moramo biti prijazni? Vendar to še zdaleč ne pomeni, da moramo prenašati bremena in neumnosti drugih! Zato je pomembno, da se v življenju naučimo reči tudi NE. Večina ljudi ravno iz prijaznosti reče DA in zaradi tega trpi. Vprašajte se koliko svojega koristnega časa, volje in energije sta zapravili za druge samo zato, da bi ugajali svoji podobi kako ste prijazni, strpni in odprti? Kaj ste imeli od tega, ko ste zapravili svoj dragocen čas za druge? Vprašajte se koliko pozornosti, volje in energije, bi lahko v tem času posvetili sebi, svoji duhovni, intelektualni ter fizični rasti? Vprašajte se koliko časa bi lahko posvetili tistim, ki vas imajo radi, vas cenijo in vas želijo imeti v svoji družbi, vendar nikoli ne najdete dovolj časa za njih, ker menite, da je bolje prenašati bremena tistih, ki vas imajo dobesedno za norca?
Če nekoga zavrnete, ga odslovite ali mu ne daste svoje pozornosti, niste s tem naredili nič slabega, sebičnega ali nesramnega! Pokazali ste spoštovanje najprej do samega sebe, do svojega časa, energije in volje, ki jo namenjate posebno izbranim ljudem, ki si to zaslužijo. Zato je najpomembnejše pravilo v življenju predvsem znati povedati odločen NE vsemu, kar je pritlehno in nekoristno! Bodite odprti do vsega, kar je dobro in pozitivno. Recite DA vsemu, kar je plemenito in resnično. Imejte prave prijatelje na pravem mestu. Če nimate pravih prijateljev jih poiščite! Če slučajno ne stojite na pravem mestu se odpravite na pot in ga najdite. Če tudi to ne pomaga se vprašajte kaj je narobe z vami?
Skratka, uporabite vso voljo, čas in energijo za iskanje svojega smisla, da boste lahko sami veseli in zadovoljni v svojem življenju. Le tako boste koristno zapravljali svoj čas na tej zemlji in samo tako boste predstavljali za druge tisto luč, katero bodo videli vsi tisti, ki vas želijo videti, se učiti od vas in biti v vaši prijetni in topli družbi.
Milan M.

Ni komentarjev:

Objavite komentar