ponedeljek, 21. december 2015

Srečno novo leto 1936 ali 2016 ?

Pred natanko osemdesetimi leti so v Nemčiji leta 1935 sprejeli nüremberške zakone, ki so postavili Jude, homoseksualce in komuniste v drugorazredni položaj. Sprva so razlagali, da Judje pač ne morejo imeti enakih pravic kot drugi ljudje, ker niso arijske rase, ker imajo nečisto kri, ker so zagovorniki sionistične agende, ker je židovska zarota usmerjena proti Nemčiji, ker v Sionskih protokolih piše, da želijo Judje zavladati svetu, ker naj bi Judje slabo vplivali na otroke in ker so prikriti boljševiki in paraziti, ki odžirajo denar in delovna mesta vsem poštenim in klenim Nemcem.
Tudi nacisti so se leta 1935 sklicevali na otroke, saj vendar gre za prihodnost njihovega 1000 letnega rajha! V ta namen so že planirali načrtovane poroke, ukinjen je bil splav, želeli so razširiti življenjski prostor na vzhod, sežigale so knjige, zapirali komuniste, intelektualci in višje izobraženi sloji so začeli zapuščati državo. Tudi Hitler je govoril, da nikogar ne sovraži, nacistična propaganda je Hitlerja celo prikazovala kot “evropskega Gandija“, kot skromnega vegetarijanca, ljubitelja živali in človeka, ki skrbi za razvoj nemškega naroda: "Poglejte kako dober človek je Hitler, odpravil je brezposelnost in začel je graditi avtoceste." Vendar je za dosego svojih ciljev potreboval delovno silo, potreboval je nas Slovane kot sužnje, da delamo za Tretji Rajh, potreboval je rodovitno zemljo, ki jo je našel v Ukrajini, potreboval je mogočno vojsko, zato je začel militarizirati Nemčijo s sklicevanjem na zgodovinske krivice, ki jih je narod pretrpel v preteklosti. Vsega naj bi bili krivi Judje.
Zahodne države so naivno upale, če bodo popuščale stricu Adiju se bo mogoče spravil na Stalina, ampak so se globoko zmotili. Hitler je prerasel svoje učitelje na zahodu in se najprej lotil ravno njih. Zato so zahodni zavezniki vložili vse svoje napore, da pomagajo Rusijo postaviti na noge, da premaga Hitlerja, da njim ne bi bilo treba preveč mazat svojih rok. Ampak pustimo te podrobnosti na stran, ker ni tema današnjega pogovora. Vrnimo se nazaj na nüremberške zakone.
Hitler je po zaslugi takšne propagande leta 1936 prejel 98,8% podporo ljudstva na referendumu! Nastala je nova organizacija Hitlerjugend, ki je prevzela vzgojo otrok in jih "zaščitila" pred nevarnimi “sionističnimi in boljševiškimi lobiji.“ Najprej so zakonsko uredili razmerje med »nami« in »onimi«, ki so drugačni. Ko se je začela vojna pa so začeli vse drugačne na tiho zaplinjati. Hitler je šel korak dlje. Niso mu bili všeč niti rakavi in srčni bolniki ter duševno zaostali ljudje. Vse to so manjšine. Nemčija tega ne rabi. Gradi se 1000 letni Rajh. Potrebujemo višje razvito, blond raso, ki bo vladala svetu. Zato morajo ženske rojevat po 10 otrok, ženska naj postane stroji za rojevanje novih vojakov, narod mora bit krepak in zdrav. Čeprav je bil Dolfe sam vegetarijanec je nekako dal zapreti tudi vse druge nemške vegetarijance, ker je pač ocenil, da je takšen način prehranjevanja rezerviran samo za elito, ne za rajo, ki morala biti krvoločna, da se lahko v vojni lažje zmaguje in seveda hladnokrvno pobija. Vendar, ko pogledam Göringa se mi zdi, da nekako ni uspel najbolje prepričati svojih prijateljev za zdrav način prehranjevanja, ampak pustimo tudi to zabavno podrobnost.
Zakaj navajam vsa ta zgodovinska dejstva? Mar niste opazili podobnosti z današnjimi dogodki? Spet neko hujskanje proti Rusiji, spet neki zlobni lobiji, ki kvarijo naš narod in otroke, spet neko oboroževanje, sovraštvo in strah pred ne vem kom? Stigmatizacija manjšin, homoseksualcev in drugih »čudakov«, tudi vegetarijancev, okoljevarstvenikov in »levih fašistom,« ki ne pašejo v kapitalistični potrošniški sistem. Sklicevanje na zgodovinske krivice, vsega so krivi komunisti, tajni lobiji vodijo svet, pri nas mali Kučan usmerja politiko, t.i. "homoseksualni manifest" pa grozi, da bo moške ugrabil od žensk, in ja, ljudje po osemdesetih letih v letu 2015, torej v 21. stoletju, v dobi informacije, ko je vse dostopno in poznano, verjamejo, da je vse to in še marsikaj resnično. Spet smo priče zlorabi zakonov in ustave za zatiranje drugačnih. Ljudje pa to potrjujejo na referendumu, kot v Nemčiji leta 1936?
Seveda ne primerjam nasprotnikov zakona o družinskih razmerjih z nacisti, Hitlerjem ali komerkoli, ampak samo za primer navajam podobnosti v razmišljanju, kako so v preteklosti na podoben način z majhnimi koraki izpeljali totalitarni načrt. Ko so ljudje prestrašeni, zavedeni in motivirani s sovraštvom, se velikokrat zgodi, da radi nasedajo neumnostim, ki sem jih zgoraj naštel. V Sloveniji bi se po novem zakonu na leto lahko poročilo okoli 20 homoseksualnih parov. Zaradi teh "20 drugačnih", se je cela Slovenija ustrašila in skočila na noge??? Smo res tako nemočni, da se bojimo tistih 20 parov, ki bi se lahko poročali med sabo? Vprašanje koliko od teh bi sploh želelo posvojiti otroka? In še enkrat ponavljam, nisem gay, nikoli nisem hodil na parado ponosa, ker me takšna stvari ne zanimajo. Na žalost sem po nekem naključju zgodovinar in moja specialiteta so ravno totalitarni režimi, njihov razvoj in delovanje. Zato me velikokrat šokira, ko vidim kako se stvari danes odvijajo. Vem samo to, da so istospolno usmerjeni ljudje ena od mnogih manjšin, ki ne zasluži drugorazredno obravnavo, ki ne zasluži stigmatizacijo, ki ne zasluži diskriminacijo, saj smo videli v zgodovini kam lahko takšna politika pripelje celotno družbo - na rob propada. Vendar kot vidim se v tej zamegljeni državi več kot 60% strinja s takšno politiko? Tisto kar je najhujše pa je to, da je več kot 60% vseh volilnih upravičencev raje ostalo doma in reklo, kaj nas briga, »so what«? To je res grozljivo. A je potrebno še kaj dodati? Povejte mi v katero leto vstopamo čez deset dni? 2016 ali 1936???
V Sloveniji ne bo zmagala politika ljubezni, strpnosti in mira, dokler bodo ljudje verjeli v razne teorije zarote, neumnosti in laži, ki jih širijo hinavci in dvolični politiki, ki so našo državo v dvajsetih letih domala pripeljali na rob bankrota in moralnega propada. V podobnem položaju je bila Nemčija leta 1933. Žal, to jaz kot zgodovinar vidim, ko prilezem iz svojih soban v knjižnici kjer berem knjige in primerjam kaj se dogaja v današnji Sloveniji, me malce šokira. Verjemite mi, da bi raje videl, da se motim in da pretiravam, ampak me res skrbi kaj bo prinesla naša prihodnost? Vsekakor nas v Sloveniji, če mislimo mladi še ostati tukaj čakajo slabi časi.


Ni komentarjev:

Objavite komentar