ponedeljek, 16. november 2015

Lepa beseda lepo mesto najde

Živimo v prelomnih časih, kjer vsaka izrečena beseda velja več kot kdajkoli prej v naših življenjih. Danes moramo bistveno bolj paziti kaj z besedami sporočamo javnosti in drugim ljudem, ker s tem izražamo svoje najgloblje občutke, ki lahko poboljšajo ali poslabšajo stanje v katerem živimo. Ob kriznih časih se mi zdi bolj pomembno, da izražamo pozitivne občutke, ki jih čutimo v naših srcih. Vsi ljudje smo tega zmožni. Tako kot je vsak človek zmožen izraziti svoje najboljše občutke do najbližjih članov svoje družine.
Kadar nas majhen otrok vpraša za čokolado mu ne bomo dali v roke strupene kače ali škorpijona. Tudi drevo ne izbira komu bo postavilo svojo senco ali sadež na razpolago. Izvir vode ne preneha teči, ko pridejo slabi ljudje zajemat iz njegovega pitnega studenca. Da ne govorim o jutranjem soncu, ki nas pogreje. Najboljše stvari so vedno zastonj in prihajajo iz srca. Kar smo zastonj prejeli, zastonj dajajmo. Naša življenja ne bi smela biti drugačna od narave v kateri živimo. Vendar žal opažam, da se mnogi ljudje obnašajo preračunljivo, saj namesto ljubezni, sočutja in razumevanja odgovarjajo s sovraštvom, nestrpnostjo in jezo, kot da bi imeli kakšno korist od tega? Še nikoli ni nastal dober kruh iz slabe moke. Prav tako ne more iz slabih občutkov nastati dobro življenje.
Kadar spremljam ljudi, ki so polni strahu, sovraštva, zavisti in jeze lahko vidim, da niso sproščeni in veseli v svojih življenjih. Stalno iščejo napake na drugih in se prepirajo okoli nepomembnih podrobnostih. Zato je danes pomembno kako nastopamo in kakšne besede izbiramo, ker samo tako določimo svojo prihodnost, ki je lahko dobra ali slaba. Vse je odvisno od nas samih kakšno pot bomo izbrali in kaj si želimo. Jaz sem v teh kriznih časih izbral pot življenja, ki vodi v razumevanje in bo na koncu prinesla mir in ljubezen za vse, ki to želijo ali ne.
Morda me bodo zaradi tega izkoristil, tako kot nekdo izkoristi toploto sonca, izvir pitne vode in senco pod drevesom, ki lahko človeka okrepča s svojimi slastnimi sadeži. Vendar niso vsi slabi, ki iščejo tvoje zavetje. Zato bodimo taki, kot je mati narava. Strpni, sočutni in polni ljubezni, ne zato, ker se splača, ampak zato, ker je lepo videti in čutiti prijaznost, hvaležnost in veselje drugih, ker je to življenjsko. Sovraštvo ubija voljo do življenja. Ljubezen nas krepi.

Ni komentarjev:

Objavite komentar