ponedeljek, 4. november 2013

Če želimo spremembe na bolje, moramo spremeniti sebe

Revolucija, ki jo vsi tako nestrpno pričakujemo, se lahko začne danes in to v naših srcih.


Že dalj časa smo priče razčlovečenju naše družbe. Glavni krivec je seveda potrošniška miselnost, ki je človeka popolnoma odtujila od svoje narave, da se že dalj časa več ne prepozna iz lastne podobe. Družba, v kateri živimo, je pokvarjena in polna nasprotji ravno zato, ker temelji na krivicah, ki jih terja pohlepna želja po kovanju dobička.

Vendar, če želimo spremembe na bolje, moramo najprej spremeniti sebe. Revolucija, ki jo vsi tako nestrpno pričakujemo, se lahko začne danes in to v naših srcih. Prenehajmo misliti in živeti tako, kot od nas zahtevajo trenutni oblastniki! Sami se dajmo spremeniti, da bi lahko postali živi spomenik svobode, ljubezni in sočutja s katerim nobena oblast, sistem ali družba ne bo več mogla manipulirati.

Če bomo začeli s spremembami pri sebi, bomo s tem sprožili verižno reakcijo spremembe pri drugih. Spremembe pa delujejo izključno po principu dobrega zgleda. Človeka ne moreš spremeniti na silo, sam se bo spremenil, če bo le našel dober zgled pri drugih ljudeh.

Zakaj mu torej mi ne bi ponudili takšen zgled? Najprej bodimo to, kar smo, bodimo LJUDJE, ki znajo ljubiti, odpuščati in čutiti. Šele tako se bo začel sistem spreminjati, ker bo izgubljal svoje dragocene potrošnike, dokler se ne bo na koncu razpadel in umaknil nečemu boljšemu.

Šele po tem bojo mogoče naše sanje, saj bomo lahko vsi pošteni in pravični ljudje zgradili boljši in pravičnejši svet za vse naše zemljane. Mislim, da se bo v prihodnje samo tako razvijala tista prava življenjska revolucija, kateri ostajam do konca zvest.

Človek se bo moral najprej sam spremeniti in ponovno učlovečiti. To je bistveno sporočilo. Ponovno bomo vzpostavili sistem vrednot, ki bo temeljil na življenju, sočutju, spoštovanju, sreči in ljubezni do vseh živih bitji na zemlji. Vendar imejmo v mislih, da nam pri tej nalogi ne bo pomagala nobena religija ali politična stranka, temveč človek sam! Začnimo verjeti v človeštvo tako, da začnemo spremembe pri sebi in drugi nam bojo kmalu sledili.

Kakšne so to spremembe? Zadnje tri lete živim na izključno rastlinski prehrani in pri sebi opažam najboljše možne spremembe, ki jih niti pričakoval nisem. S svojimi nasveti sem pomagal marsikomu spremeniti življenje na boljše. Ljudem je v tej krizi hudo in potrebujejo upanje. Mislim, da je najboljše upanje za človeštvo prav veganstvo. To se mi zdi še najbolj normalna sprememba in najvišji zgled za ostale. Če bi se večina vsaj približala takšnemu načinu življenja, bi že veliko naredili za sebe.



To pismo je bilo objavljeno v Delu in Večeru

Ni komentarjev:

Objavite komentar