sreda, 30. oktober 2013

Osredotočanje na prave vrednote in izogibanje mentalni okužbi

Resnična osebna kriza nastopi takrat, ko začnemo skrbeti za ljudi, ki nas ne cenijo, namesto da bi svojo pozornost usmerili k tistim, ki nas resnično ljubijo in spoštujejo. Kako veličastno bi bilo naše življenje, če bi se posvečali samo tistim, ki nam vračajo ljubezen? Pomislite koliko časa bi imeli za svoj razvoj in premislek. Namesto tega se pogosto ukvarjamo z ljudmi, ki v nas vzbujajo jezo, skrb in frustracijo. Naš čas na zemlji je odmerjen, zakaj ga torej prostodušno zapravljamo? Izgubljenega časa ne moremo nikoli povrniti nazaj, zato je osredotočenost na prave vrednote najboljši izhod iz krize. 

Življenje je prekratko, da bi ga zapravljali za raznorazne neumnosti. Prevečkrat namreč namenjamo pozornost stvarem, ki si je ne zaslužijo. Edina stvar, ki zasluži našo predanost, je ljubezen – do dobrih ljudi, narave, živali, zdravja in pozitivnega razmišljanja. Vse drugo je izguba časa, volje in energije.

Ko nas torej kdaj kdo razjezi, užali ali poniža, se spomnimo, da obstaja nekdo, ki nas ljubi, ceni in spoštuje. Vzemimo si čas zanj; obiščimo ga, pokličimo in se pozanimajmo, kako mu gre. Ne izgubljajmo časa za ljudi, ki si tega ne zaslužijo. Le tako se lahko ubranimo pred najbolj nalezljivo boleznijo našega časa - mentalno okužbo, ki pušča za seboj milijone ponižanih in razžaljenih. Rešitev je v povezovanju s pozitivno mislečimi posamezniki v naši družbi.

Ni komentarjev:

Objavite komentar