sreda, 5. avgust 2015

TEŠ 6 spomenik slovenske korupcije!

Ko sem lani govoril, da bomo zaradi pogubnega projekta TEŠ 6 plačevali dražjo elektriko, so se nekateri z mano prepirali, da nimam prav. Govorili so, da nimam pojma kaj pomeni “rentabilna naložba v energetsko prihodnost Slovenije“, kar naj bi predstavljal projekt TEŠ 6? Danes smo lahko izvedeli, da se bo elektrika kljub tej naši "rentabilni naložbi" podražila.

Slovenija je TEŠ 6 v minulih letih najmanj šest krat preplačala! Zmetali smo več kot milijardo in pol evrov(!!!), da smo lahko dobili energetski mastodont, ki bo namesto dobička prideloval velikanske izgube, katere bomo krpali vsi državljani z dražjo elektriko? Kje je zdaj tukaj logika, da se gradijo drage in potratne elektrarne zaradi katerih bomo plačevali dražjo elektriko? Najslabše pa je to, da bomo zaradi tega še bolj onesnaževali celotno okolje.

Sprašujem se, kje so zdaj vsi tisti “velenjski energetski strokovnjaki“ in social-demokrati, ki so nas pred leti prepričevali, da bo elektrika v Sloveniji cenejša zaradi TEŠ 6? Kje so zdaj politiki, ki so nas prepričevali, da bo zaradi TEŠ 6 šaleška dolina v novem razcvetu? Živo se spomnim pogovora z enim človekom, ki me je zaradi mojega nasprotovanja TEŠ 6 obtožil, da nisem pravi socialist, ker ne zagovarjam TEŠ 6, saj bodo v nasprotnem primeru velenjski rudarji ostali brez službe? Vendar kakor je videti je bil rudnik premoga v Velenju lani že tik pred bankrotom, čeprav je bil TEŠ 6 zgrajen, plače niso bile redne, zato so rudarji stavkali.  Kako je mogoče, da prihaja do takšnih anomalij, če pa smo zmetali takšne vsote denarja? TEŠ 6 je najdražji projekt v slovenski zgodovini. Več kot očitno postaja, da gre za veliko potegavščino od katere so imeli korist samo nekateri posamezniki, ki so lahko v svoje žepe vtaknili več kot 200 milijonov evrov provizije! To je bil edini namen projekta TEŠ 6, da pač nekateri obogatijo na račun naivnosti ljudi, ki so takšen projekt podpirali. TEŠ 6 je rezultat delovanja mafijske države, ki omogoča posle samo posebno izbranim političnim kastam. Javnost je bila glede sumljivih poslov TEŠ 6 večkrat ustrezno obveščena! Vendar brez učinka. Posledice bomo zdaj čutili vsi državljani.

Če bi Slovenija milijardno in pol evrov takrat vložila v gospodarstvo, zdravstvo, kmetijstvo in šolstvo, bi danes imeli vsi skupaj korist od tega. Imeli bi nižjo brezposelnost, manj težav z primanjkljajem denarja v proračunu, ne bi rabili zategovati pasa v javnem sektorju in manj bi nas prizadela grška dolžniška kriza. Tako pa so politiki raje izkoristili državo za svoje mafijske posle, da so lahko napolnili svoje žepe, medtem ko bo Slovenija na koncu plačevala za njihove zapitke. Upam, da bodo krivci za to nekoč odgovarjali? Ne razumem zakaj pošteni delovni ljudje molčijo, medtem ko nam vladajo najhujši lopovi? TEŠ 6 tako ostaja največji slovenski spomenik korupcije!  

Ni komentarjev:

Objavite komentar