ponedeljek, 14. avgust 2023

Dan solidarnosti

Na dan solidarnosti pošiljam pozdrave vsem, ki nudite pomoč, podporo ali sočutje naši Mežiški dolini na Koroškem kot tudi ostalim krajem po Sloveniji. Že tretji dan na terenu pomagam čistit in pospravljat vso nesnago, ki jo je naplavila reka Meža v domove in ulice naših prelepih mest in krajev. Ljudje so nam iskreno hvaležni za vse kar naredimo. To dokazuje tudi dogodek v Črni na Koroškem, ko sta dve domačinki samoiniciativno ponudili hrano za nas, ki smo garali in čistili mulj pri eni hiši ob reki Meži. Še za mene so se potrudile, ko sta zvedeli, da ne jem mesa in drugih živalskih izdelkov.

Tudi v ostalih koncih, kjer smo pomagali na Prevaljah in Poljani so ljudje pokazali visoko stopnjo gostoljubja. Dva tujca, ki sta delala z nami v Črni, punca iz New Yorka in fant iz Italije sta bila nad prijaznostjo domačinov tako navdušena, da je postala Slovenija njuna najlepša destinacija doslej, čeprav sta jo prvič videla v naravni nesreči. Pritegnila sta jih srčnost Korošcev. Nista se obrnila stran, ko sta videla razsulo in umazanijo okoli nas. Ponudila sta pomoč in podporo. Čutila sta srčnost in hvaležnost ljudi. To je najdragocenejša valuta na svetu. Imamo mi to. Srčnost, prijaznost, hvaležnost in solidarnost.

Slika je od včeraj, ko smo bili v "Svetli na Koroškem"🙂 Danes smo pomagali na Prevaljah. Jutri gremo spet v Črno. Fajn dopust sem si letos naštimal. Prvi uradni dopust kadarkoli. Sem prišel iz Primorske domov, da bi užival v naših koncih, ampak si nisem predstavljal, da bom dopust preživel v delovnih oblekah in na ogroženem območju.





Ni komentarjev:

Objavite komentar