sreda, 13. april 2016

Zavetje v naravi

Ko se naveličate mestnega vrveža in onesnaženega zraka, vam priporočam, da poiščete zatočišče v miru in svobodi gorskih višav. Tam, visoko nad mestnim kaosom, vas čaka nekaj povsem drugačnega: spokojnost, ki jo prekinjajo le veseli zvoki gozdnih živali. Ko stopite v njihov svet, se jim v mislih zahvalite za gostoljubje in si poiščite svoj kotiček pod odprtim nebom, kjer lahko uživate v pristni svobodi neokrnjene narave.

V tišini gorskega raja ne potrebujete slušalk. Glasba narave - petje ptic, šumenje vetra in šelestenje listja - bo poskrbela za vašo sprostitev. Ko si najdete svoje mesto pod svobodnim soncem, uživajte v tem naravnem zavetju. Naj vas razgled na dolino navdihne, naj vaše misli odplavajo daleč stran od vsakodnevnih skrbi. Pojdite sami, brez čvekavih sopotnikov. Naj vas namesto njih spremlja petje ptic, ki s svojimi melodijami oznanjajo radost do življenja. Veter, ki se nežno igra z vašimi lasmi in šumi skozi veje, bo prevetril in zbistril vaše misli, listje na drevesih pa bo plesalo v ritmu narave.

Vzemite s seboj knjigo, ki bo vaša prava sopotnica v tišini gozdov, in se povežite z najbolj pristnim gozdnim omrežjem, ki ga ponuja mati narava popolnoma zastonj. Ne pozabite globoko dihati, saj je zrak tukaj v gozdu poln življenja, čist in svež. Pustite, da vas objame mati narava, in se popolnoma prepustite njenemu varstvu.

Današnji sprehod v hribe mi je ponudil priložnost za razmišljanje o svobodi in terapevtskih učinkih naravnega okolja. Ugotovil sem, da je prav vsak trenutek preživet v naravi dragoceno darilo, ki ga ne smemo zanemariti.



Ni komentarjev:

Objavite komentar