ponedeljek, 25. januar 2016

Kdo so naši pravi prijatelji?

Se vam je že kdaj zgodilo, da vam je nekdo zameril neko stvar, ki se ni zgodila po vaši krivdi? Recimo, da ste imeli enega dobrega prijatelja za katerega ste bili vedno in povsod dosegljivi, nekega dne pa vam zaradi obveznosti ni uspelo uresničiti ene njegove želje in vam je zaradi tega zameril? Pri tem vam ni pomagalo niti dejstvo, da ste v preteklosti za njega naredili skoraj vse. Če je takšen človek danes vaš bivši prijatelj bodite veseli, da je temu tako. Pravi prijatelji vas bodo vedno razumeli, vam bodo vedno hvaležni za pomoč, ki ste jo kdaj ponudili, tudi če je bila majhna in ne bodo iskali dlake v jajcu, da bi se z vami prepirali. Pravi prijatelji vam ne bodo zamerili, če jih ne boste dolgo časa poklicali, ker bodo spoštovali vašo osebno izbiro s kom se boste družili. Pravi prijatelji vas bodo vedno razumeli, cenili in spoštovali.
Tisti ljudje, ki pa od vašega prijateljstva iščejo samo neke osebne in sebične koristi, zadovoljstvo in zasluge, ne bodo do vas gojili nobenega spoštovanja, saj si predstavljajo, da ste na tem svetu samo zaradi njih, da jim služite, kot da bi bili njihove sluge. Zato je bolje odsloviti takšne lažne prijatelje iz vaših življenj, da bi lahko svobodneje zadihali. Tisti čas, ko bi ga namenjali njim pa raje namenite sebi ali drugim ljudem, ki vas bodo bolj cenili in spoštovali. Takih pravih prijateljev je danes malo, zato so toliko bolj vredni. V življenju sem se glede prijateljev naučil, da se prijateljstvo ne potrjuje v dobrih delih, ampak predvsem v dobrih mislih, ki se odražajo v medsebojnem spoštovanju in razumevanju do vaših posebnosti in omejenosti, ki nam jih nudijo naša kompleksna življenja.

Ne glede na to ostaja nesebična pomoč vsem ljudem, ki so v krizi in rabijo vašo pomoč, to je glavna vrlina naše sodobne in napredne civilizacije. Pazite samo, da vas takšna pomoč ne bo preveč izčrpala, omejila ali prikrajšala, saj ste na tem svetu prisotni tudi zaradi sebe, da uresničite svoje cilje in poslanstvo, ki vam ga je namenilo vesolje. Če sledite svojim pravim ciljem in poslanstvu vas takšne izkušnje ne bodo izčrpale, ampak kvečjemu obogatile in osrečile. Zato vam ne sme biti nikoli žal, če ste kdaj koga odslovili ali zavrnili, saj ste na tem svetu pomembni tudi vi, vaš čas in vaša svobodna volja. Avtor: Milan Mrđenović


Ni komentarjev:

Objavite komentar