sreda, 21. oktober 2015

Polivanje olja na ogenj

V Sloveniji danes poslušam kako gorijo šotori za begunce, medtem ko na svetovnem sionističnem kongresu izraelski premier Benjamin Netanjahu poučuje javnost, da Hitler pravzaprav sploh ni hotel iztrebiti Jude, temveč so ga v to prepričali muslimani, ki naj bi mu predlagali načrt kako jih sežgati? Najprej nisem mogel verjet, da pravilno berem?
V Evropi imamo že dovolj problemov zaradi porasta nestrpnosti do tujcev, sploh muslimanov. Zdaj nas pa še izraelski premier uči, da je bil stric Adi v bistvu »nedolžno žrtveno jagnje«, saj naj bi bili muslimani tisti, ki se jih moramo bati? Če še enkrat pregledamo uradne novice kako poročajo o begunski krizi: kaos, požari, ropi, posilstva itd. In če jih primerjamo z izjavo izraelskega premiera, ki je v bistvu zadnji, ki nam lahko soli pamet (naj raje poskrbi za Palestince), potem pridemo do zaskrbljujočega sklepa, da se očitno v Evropi pripravlja nov teren za krvavo nasilje?
Dogodki me močno spominjajo na Nemčijo leta 1933. Tudi tam so najprej sežgali parlament, nato knjige, na koncu pa še ljudi! Pred tem so seveda zgradili taborišča in jih ogradili v bodečo žico. Danes se v bodečo žico obdajajo cele države. Najbolj nedolžne žrtve te neumnosti pa so postale živali, ki so jim onemogočili svoboden prehod preko naših namišljenih mej. Zdaj slišim, da bi radi nekateri gradili takšno bodečo žico tudi v Sloveniji? Po novem bodo imeli naši vojaki svoja policijska pooblastila. Predlog je bil sprejet po hitrem postopku. Čredni nagon, ki je nastal na podlagi straha je bil precej učinkovit, saj je poenotil našo politiko, kar ne vidiš ravno vsak dan. Pri tem bi rad spomnil, da je tudi Hitler na podoben način poenotil nemško politiko in za sebe izposlovati diktatorska pooblastila, ki so mu kasneje dobro služila, da je lahko preganjal svoje politične nasprotnike in sprožil svetovno vojno. Kaj pa veš! Mogoče so ga v vojno prisilili drugi? Po izjavah izraelskega premiera lahko zdaj v marsikaj podvomim, mar ne? To kar danes doživljamo v Evropi, če se milo izrazim, je repriza »patriotskega zakona« iz ZDA, ki je leta 2001 na podoben način omejil svobodo svojim državljanom. Na grobo pa lahko rečem, da gre za čisti fašizem. Takšno dogajanje bi nas moralo zaskrbeti.
Vendar, ker se dogodki vrstijo po svojem »bliskovitem zaporedju« mi ne preostane drugega, kot da spomnim na besede ameriškega filozofa Benjamina Franklin, ki je pravil: »Tisti, ki je pripravljen žrtvovati svojo svobodo za več udobja in varnosti, bo na koncu ostal brez obojega.« Je to politika, ki si jo želimo? Bodečo žico, vojsko na ulicah, nore politike, ki zaradi krize dobivajo krila, izguba varnosti in svobode? Ljudje božji…raje prenehajte podpirat vojno. NATO je soodgovoren za begunsko krizo v Evropi. Zdaj naj počistijo svojo nesnago, ki so jo pustili za seboj na Bližnjem vhodu in naj raje prenehajo kazati s prstom na begunce, ker se točno ve, kdo je začel z križarskimi pohodi proti muslimanom, ki so ustvarili izhodišče za nastanek kaosa, ki daje vodo na mlin skrajnim idejam, ki naj bi jih v Evropi leta 1945 za vedno pokopali? Komu je v interesu, da se takšna politika sovraštva spet obuja? Najbolje bi bilo, da politika tako enotno rešuje gospodarsko krizo, ne pa da širi svoj občutek strahu, zmede in nesposobnosti, kar naša vlada dejansko tudi predstavlja.
Sprva sploh nisem želel kaj komentirat, ampak zakaj bi samemu sebi kratil pravico do svobodnega izražanja? Mar smo prišli tako daleč, da zaradi strahu raje ostanemo tiho in izvajamo samocenzuro? Jaz povem svoje mišljenje, ki je podobno glasu vpijajočega v puščavi. Vendar moje mišljenje ni produkt poslušanja norih medijev in izjav še bolj norih politikov, ki se očitno ne zavedajo svojih dejanj. Jaz se samo čudim, ko vidim zgodovinske paralele, ki grozijo, da se spet ponovile. Na to pač moram opozorit. Drugače pa upam in držim pesti, da se bo na koncu vse dobro izšlo. Hvala tudi vsem prostovoljcem in policistom, ki z dejanji skrbite za red in mir v tej državi. Do sedaj smo preživeli vsako krizo. Enako bo tudi s to krizo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar