sobota, 19. september 2015

Begunska kriza in nova svetovna ureditev

Ko so napadli in bombardirali Srbijo zaradi Kosova, so vsi podpirali vojno. Ko so napadli in bombardirali Afganistan zaradi talibanov, so vsi podpirali uničevanje. Ko so napadli in bombardirali Irak in Libijo zaradi diktatorjev Sadama Huseina in Gadafija, so vsi navijali za nasilje in razdejanje. Ko so vzniknile arabske revolucije, so vsi navijali za nerede in anarhijo, ki je zavladala v Siriji in številnih drugih arabskih državah. Jaz sem bil proti takšnim neumnostim, zato sem bil označen za radikalca, ki naj ne bi podpiral novodobni napredek? Označen sem bil za podpornika diktatorjev, ki ne razume sodobne demokracije? Poučevan sem bil, da so vojne, nasilje in razdejanje v bistvu napredek za demokracijo, saj se tako utrjujejo človekove pravice pred teroristi in diktatorji?
Zdaj, ko je prišel račun za plačilo takšne politike, ko so prišli številni begunci v Evropo, da se rešijo pred vojno, razdejanjem in uničevanjem, ki so jo podpirale in sponzorirale evropske elite v sodelovanju z Ameriko po celem svetu, se naenkrat nihče več ne počuti odgovornega za nastalo situacijo, ki nam je pripeljala begunce pred naša vrata? Nihče se več ne spomni, da so nekoč podpirali človekove pravice in demokracijo? Nihče se več ne spomni, da so zagovarjali vojne in uničevanje? Danes se beguncem zanikajo osnovne človekove pravice do življenja, ker naj bi bili po nekih norih teorijah plačani, da islamizirajo Evropo?
Zanimivo, da se islamizacije bojijo ravno tisti, ki sploh niso kristjani in jih niti preprosta Jezusova učenja o ljubezni in bratstvu niso prepričala, da bi vsaj enkrat na teden molili v cerkvi. Zdaj pa naj bi jih islam prepričal, da se 5 krat na dan molijo Alahu? Lepo vas prosim… Begunci ne iščejo možnosti za širitev islama, da gradnjo džamije, ampak iščejo ZAČASNO NASTANITEV, da zaščitijo svoja življenja pred teroristi, ki jim strežejo po življenju. Mar nismo v Evropi deset let poslušali zgodbice, da hodimo v vojne proti teroristom, da bi lahko zgradili varnejši svet za vse ljudi? V Siriji pa dopuščamo, da islamski teroristi režejo glave in uničujejo kulturno dediščino sveta vsem na očeh?
Nekateri se sprašujejo zakaj potem begunci ne hodijo v druge zalivske države? Mogoče zato, ker bi to bilo isto, kot če bi Judje bežali pred Hitlerjem v fašistično Italijo? Države, ki naj bi bile naše zaveznice na Bližnjem vzhodu so v resnici najbolj totalitarne diktature na svetu. Sirija, Irak in Libija so bile malenkost v primerjavi s tem kaj počnejo danes v nekaterih drugih zalivskih državah. Skratka, da ne bom predolg. Begunci so postali zaradi evropske politike širjenja demokracije naša odgovornost. Zaustavite raje teroriste na Bližnjem vzhodu. Zaustavite raje širjenje Islamske države, ki najbolj uničuje in preganja ljudi iz svojih domov. Ne pa da zaustavljate ljudi, ki bežijo za svoja življenja. Ali pa da zagovarjate rušenje sekularnih držav, kot so bile Irak, Libija in Sirija, kjer so preprosti ljudje živeli bolj mirno, kot mi v Evropi. Dokler jim nismo pripeljali naše pokvarjene demokracije.
Cilj nove svetovne ureditve je ustvarjati kaos in zmedo, širit vojno in uničevanje ter delit in vladat nad svetom. Nehajte torej nasedati takšnim fintam in raje združite svojo moč proti sistemu, ki ustvarja krize in vojne, kjer lahko potem nekateri kujejo še večje dobičke in širijo oblast. Točno vemo kdo je kriv za nastalo situacijo na Bližnjem vzhodu. Zakaj niso Tonya Blaira in Georga Busha pripeljali v Haag? Kdaj bomo dočakali dan, ko bojo kaznovani vsi zločinci in teroristi, ki nam uničujejo in otežujejo naša mirna življenja? Kako dolgo bomo še prenašali dvoličen sistem, ki zagovarja obstoj takšnih dvojnih meril? Verjetno me bojo zaradi tega spet označili za zagovornika islamizma, čeprav nisem musliman. Mnogi me bojo označili za simpatizerja diktatorjev, čeprav Evropa sama podpira obstoj različnih diktatorskih sistemov na Bližnjem vzhodu. Poskusite se preselit v Saudsko Arabijo ali Katar? Veste zakaj vam ne bo uspelo? Ne zaradi njihovega šeriatskega prava, ki tam vlada, ampak zato, ker so v teh državah mesta rezervirana samo za mednarodno bogato elito. Torej vstop v te države je rezerviran samo za privilegiran bogati sloj prebivalstva. Mi siromaki, ki živimo v Evropi in preostalem delu svetu se lahko samo obrišemo pod nosom. Zakaj se potem pobijamo med samo, da lahko potem bogataši služijo na račun naše neumnosti!?!? To mi ni bilo nikoli jasno?
Nasilje in krivica bosta na svetu vladali tako dolgo dokler bojo dobri ljudje tolerirali hinavce, dvoličneže in prikrite tirane, ki nam vladajo v imenu demokracije. To je bistven problem, ki ga imamo v Evropi, kjer so politiki in voditelji poosebljanje hinavskosti in pokvarjenosti brez primere v zgodovini človeštva. Odnos do beguncev to dokazuje. V prihodnje nas čaka podoben odnos, če bomo molčali še naprej. Vendar močno dvomim, da bo vse to, kar sem napisal pomagalo prebuditi zavest ljudi. Večina žal rada živi v iluzijah in sovraštvu. Kljub temu verjamem, da bo na koncu zmagala pravica in resnica.
Milan M.

Ni komentarjev:

Objavite komentar