nedelja, 20. september 2015

Končajte vojno in ne bo več beguncev

Vsi zganjajo paniko zaradi beguncev. Nihče pa ne zganja panike zaradi vojne na Bližnjem vzhodu? Zakaj se potem jezite na begunce, če podpirate vojno, saj so begunci logična posledica evropskih vojaških posegov v tujini! Zaustavite raje vojno, če mislite kaj dobrega narediti! Zaustavite raje pošiljanje orožja terorističnim skupinam, ki se borijo proti legitimnim oblastem v Siriji. Pojdite raje po nasvete v Moskvo in Teheran, kjer lahko zaprosite za skupno posredovanje proti »Islamski državi« in ekstremizmu na Bližnjem vzhodu. Sankcionirajte raje Saudsko Arabijo, Katar in Združene arabske emirate, ki podpirajo teroristične skupine v regiji, ki izvažajo vehabije in skrajne poglede na islam po svetu in ustvarjajo nestabilnost in sovraštvo. Najprej pa zahtevajte od teh zalivskih držav, da se začnejo bolj spoštljivo obnašat do žensk in drugih oporečnikov, če vam je res toliko do človekovih pravic.
NATO je uničil Libijo, ki je pod Gadafijem dajala kruh in delo najmanj 4 milijonom Afričanom. S tem je Libija reševala Evropo pred navalom ekonomskih imigrantov. Zdaj, ko so Libijci namesto opevane demokracije dobili totalno anarhijo in kaos (seveda po naši zaslugi), so pričeli lačni in žejni imigranti iz Afrike počasi pritiskati na Evropo. Meni je to popolnoma jasno. Sprašujem se zakaj je bilo potrebno posredovanje v Libiji? Ne vem zakaj je težko razumeti določenim nestrpnežem v Evropi, da so begunci posledica naših vojaških zablod? Namreč, podpirali smo vojne, uničevanja in opustošenja, zdaj je prišel čas, da plačamo za svoja početja, torej sprejmimo odgovornost in posledice svojega početja ali pa nehajmo podpirati vojne in zločinskih voditeljev, ki so nas potisnili v ta vrtinec nasilja!
Ko sem že omenil naše voditelje. Mene čudi zakaj nihče ne ukrepa proti vojnim zločincem, ki nam vladajo na Zahodu? Zakaj se ne ukrepa proti našim voditeljem, ki povzročajo nelegitimne vojne, ne samo proti Libiji, ampak tudi proti drugim državam, seveda pod lažno pretvezo, da se borijo za demokracijo, človekove pravice in napredek? Mislim, dajte no, kdo je sploh nasedal takim zgodbicam? Oni, to je bogate elite, so se od samega začetka borili za svoje lastne žepe. Brigajo njih človekove pravice, demokracija in mir, to so samo fraze, da lahko slepijo in imajo za norce nas navade in poštene državljane, da lahko potem njihova vojna industrija dela sto na uro. Važno da zaradi tega kasirajo milijarde in se bogatijo na račun nesreče drugih, na račun krvi, ki so jo prelili na Bližnjem vzhodu in severni Afriki ter drugod po svetu. Skratka vsem je jasno, kdo je povzročila katastrofo v svetu, samo elite se sprenevedajo, da krivda ni na njihovi strani in jo spretno prelagajo na Arabce, češ sami so krivi, kaj pa se sovražijo med sabo itd…zakaj so potem Zahodne sile sploh destabilizirale celotno regijo, da je lahko sovraštvo vzniknilo na površje? Ker jim je bil to cilj.
Jaz še danes nisem pozabil tiste propagandne vojne (pranja možganov) iz leta 2002, ko so nas vsak dan bombardirali z lažmi, da ima Irak in Sadam Husein orožje za množično uničevanje, da razvija atomsko bombo, da imajo Iračani skrite mobilne laboratorije, da podpirajo teroriste, da imajo mogočne rakete, ki lahko priletijo do Londona in Pariza? Na koncu smo videli te njihove opevane rakete, ki niso mogle prileteti niti do Kuvajta, saj so večinoma med potjo padle na tla ali pa zgrešile svoje cilje, ker so bile stare in zarjavele sovjetske rakete tipa Scud. Zoper tako državo smo poslali najmočnejšo vojno? Zoper Islamsko državo, ki pa reže glave nedolžnim ljudem pa nismo sposobni ukreniti ničesar. Lepo vas prosim! Tukaj se jasno vidi kakšni so njihovi resnični načrti. Delati kaos in ustvarjati nove vojne. Kjer se dva prepirata tretji dobiček ima. Tako to gre. Zato so nam najprej lagali, da so lahko začeli krvavo križarsko vojno proti Iraku in drugim državam, potem so hoteli napasti še Iran dokler niso na noge skočile druge velesile in zaustavile njihovo norost. Skratka uničevali ste majhne države eno za drugo, ker se niso želele podredit Novi svetovni ureditvi, zdaj pa nočete sprejeti posledice in zavračate begunce ali pa jih prelagate na pleča majhnih in revnih držav, kot so Slovenija, Hrvaška, Srbija…
Ko ste videli, da vam nihče več ne naseda ste ubrali drugo taktiko. Vedeli ste, da vam po lažeh v Iraku in Afganistanu nihče več ne bo sledil. Zato ste se spomnili druge taktike, to je umetno sproženih revolucij. Po uspešnem eksperimentiranju v Ukrajini ste zadevo uporabili še na Bližnjem vzhodu, da bi dobili nove priročne izgovore za nadaljnje ropanje in uničevanje drugih malopridnih držav, ki se niso želele prostovoljno podredit vašim globalnim interesom. Še prej ste vse skrbno zavili v celofan človekovih pravic, demokracije in ne vem še kaj si niste izmislili. Zdaj ko so prišli begunci v Evropo se vidi kako resno ste mislili na dostojanstvo človeka.
Mene je upravičeno strah, ko vidim kakšni ljudje nam vladajo in ko vidim kako navadni in preprosti ljudje nasedajo sovražni propagandi, ki nas lahko pripelje na rob uničenja. Upravičeno me je strah za mojo prihodnost v takšni Evropi. Najprej je potrebno razumeti VZROK nastale krize. Vendar ker nas lahko raziskovanje VZROKA pripelje na vrata bogatih elit, ki nam vladajo so nas zato zastrupili s sovraštvom do tujcev, sovraštvom do islama, sovraštvom do beguncev in do vsega kar je napredno in človeško, samo da bi lahko zločinske elite vladale še naprej in uničevale naš planet od česar imajo samo oni največjo korist.
Rešitev je torej v končanju vojne, kaznovanju zločincev in obnovi arabskih držav, da bojo lahko same poskrbele za svoje ljudi tako kot prej. V Evropi nas čakajo še korenite politične spremembe našega gospodarskega in upravnega sistema, drugače se lahko kriza ponovi v dosti hujši obliki. Odločitev za končanje krize je torej na naši strani. Kaj si želimo? Mir ali vojno? Mislim, da izbira ni težka…
Milan M.

Ni komentarjev:

Objavite komentar