petek, 9. februar 2024

Maske so padle, ampak kdaj bo tudi Esmeralda končno spregledala?

Minilo je več kot leto dni odkar sem odstopil iz svojih političnih funkcij in se odločil posvetiti svojemu pravemu poklicu. V politiko sem vstopil z iskrenim namenom, da z dobrim programom ponudim ljudem boljšo alternativo. Vseskozi sem razlagal, da so klasične stranke medsebojno trdno povezane, da so del problema, ki ga zato ne morejo rešiti. Skorumpirana politična ozadja o katerih se danes veliko govori niso za mene nič novega. To sem videl in občutil na lastni koži, ko so mi bila vrata povsod zaprta. Če nisi v pravi stranki ne pričakuj ničesar. Velikokrat sem slišal komentar: »Če bi bil naš, bi ti vse zrihtali«. Vendar nočem bit lutka od nikogar, saj se v politiko nisem podal, da bi zastopal interese nekih klik iz ozadja, ampak interese ljudstva, program in dobrobit skupnosti. Zato me še toliko bolj veseli, da so nekaterim akterjem maske končno padle in da so ljudje začeli dojemat kakšna je surova realnost Slovenije.

Dojemanje problema je šele prvi korak do povrnitve vida. Nujno je treba spregledati. Esmeralda iz priljubljene mehiške telenovele je določene stvari pravilno dojemala, ampak je šele s pridobljenim vidom začela razumevati bistvo problema. V našem primeru je Esmeralda prispodoba za slovenske volivce. Koliko podobnih afer smo v zadnjih 30 let že doživeli? Koliko javnega denarja je bilo zaradi tega zmetanega v globoke žepe raznim posrednikom poslov? Danes bi ta denar krvavo potrebovali za zdravstvo, šolstvo, razvoj, ampak slovenski volivci ne razumejo bistva našega problema. Naj spomnim na TEŠ 6, kjer so bile politične naveze povsem jasne in očitne. Zgodilo se je točno to kar sem tudi sam pred desetimi leti pisal. Elektrika bo dražja, stroški bodo višji. Ljudje niso želeli sprevideti ali razumeti bistva problema, da se pri nas veliki projekti izvajajo z namenom, da se v prvi vrsti nasitijo neformalna korupcijska ozadja, tako na državni kot lokalni ravni. Kvaliteta projekta je sekundarnega pomena. Tega slona v trgovini s porcelanom ljudje radi spregledajo.

Težavo pri nas predstavljajo koruptivna politična ozadja, ki spominjajo na delovanje mafije. Tam je vseeno kdo je levi in desni. Pri njih leva roka umiva desno in obratno. Delitve so mišljene za rajo, ki mora bit zaslepljena in zaposlena s sekundarnimi problemi, da lahko oni, strici iz ozadja, obvladujejo lokalne in državne sisteme, kjer imajo povsod nastavljene svoje ljudi, ki poskrbijo, da se določen posel izpelje po njihovih željah in pričakovanjih. Tako izčrpavajo javni denar in državne firme za svoje koristi in luksuz. V tem primeru morajo bit nastavljenci brez hrbtenice, morajo poosebljati prave kruhoborce. Če so preveč pametni in pošteni so nezanesljivi, saj lahko v primeru krize razkrinkajo sistem koruptivnega delovanja. Zato pri nas obstaja negativna selekcija kadrov, kjer sposobne in poštene onemogočijo, jih ne spustijo nikamor, razen če se znajo dobro potuhnit. Esmeralde morajo bit pri nas slepe.

Tudi Esmeraldi iz znane mehiške telenovele se je zdel vaški zdravnik Dr. Lucio Malaver, dober in ljubeč človek. Vendar se je Malaver v Esmeraldo zaljubil. Njegova ljubezen v slepo dekle mu je dajala moč, da je sploh živel, zato ni želel, da z vidom spregleda, saj bi spozna njegovo pravo podobo. Imel je brazgotine po celem obrazu. Bal se je, če bi ga videla kakšen je v resnici, bi ga zapustila in zbežala. On pa bi umrl od žalosti. V tem primeru je Dr. Lucio Malaver prispodoba naših stricev iz ozadja. Tudi oni potrebujejo slepe podpornike in kruhoborce s katerim ohranjajo moč in nadzor nad tokom denarja. Od tega namreč živijo. To je njihova ljubezen. Zato se pri nas razni Malaverji bojijo stopiti na svetlo, saj bi jih ljudje končno spoznali v pravi podobi in zasovražili, ko bi videli njihova zla dela. Namesti njih se v ospredje postavljajo razni lepi in novi obrazi nastavljencev vseh barv in podob, ki slepijo narod, da ne spregleda.

Zato ponavljam. Ni dovolj, da smo v aktualni aferi nakupa sodne stavbe na Litijski zaznali sistemsko korupcijo. Moramo sprevideti bistvo problema, če želimo, da se stvari premaknejo naprej. Sicer se bo zadeva pometala pod preprogo in pozabila kot neštetokrat do zdaj. Do naslednjih volitev je še nekaj časa. Takrat se bo spet kuhal volilni golaž in delila zastonj pijača. Od tega se pač ne da gradit boljše države. Upam, da ne boste pozabili kaj se je v bistvu zgodilo? Ne čakajte na romantičnega Jose Armanda, da vas reši. Dokler ne sprevidite Malaverja in njegovih pajdašev, se ne bo pri nas nikoli nič spremenilo na bolje.

Tudi zato se s politiko več ne ukvarjam, saj nima smisla. Ljudje so žal slepi. Vseeno upam, da se bo kmalu tudi to spremenilo. Zato pa odločno in z vsem srcem podpiram Dominiko Švarc Pipan, ki je končno snela rokavice in razkrinkala sistem delovanja koruptivnega ozadja, ki nas je pripeljal na beraško palico. DŠP je bila ravno zato mnogim nastavljencem trn v peti od samega začetka, saj jo sistem ni uspel pravočasno izločiti, preveč je sposobna in pametna. To je ogrožalo sistem korupcijskega delovanja. Naš sistem poštenih ne potrebuje, saj vzdržujejo oblast s pomočjo neumnih kimavcev v politiki, ki svoje volivce zaslepljujejo s floskulami in volilnim golažem. To se mora spremeniti. Na potezi so organi pregona. Kdor še ni spregledal je zdaj napočil pravi čas, da odpre oči in ostane buden. Maske so padle, videt in sprejet je treba novo realnost. Šele potem lahko računamo na prave spremembe.

Ni komentarjev:

Objavite komentar