sobota, 17. oktober 2020

Intervju v Mladini s prof. dr. Alojzijem Ihanom

Z Luckyjem bereva intervju s prof. dr. Alojzom Ihanom, priznanim imunologom in zdravnikom, ki ga je objavila Mladina v svoji novi številki. 


Ihan je po raziskavi družbe
Valicon eden najbolj zaupanja vrednih razlagalcev trenutne epidemije koronavirusa. V intervjuju pojasni zakaj ljudje ne zaupajo vladnim govorcem, ki se sicer trudijo ozavestiti prebivalce o nevarnosti novega virusa, vendar pri tem niso dovolj uspešni. Prav tako pojasni vse druge podrobnosti in dileme, ki so se v zadnjem času pojavile, najbolj o PCR testih. Krivdno za nastalo situacijo zelo objektivno porazdeli na vse deležnike. 

Najprej se je treba vprašati zakaj vlada trmasto vztraja, da jo še naprej predstavljata Jelko Kacin in Milan Krek, ki nalogi očitno nista kos? Vprašljiva je tudi njuna verodostojnost, ki je bila v javnosti že večkrat izpostavljena. Vojaška retorika ne rešuje problema pandemije. Virus lahko ustavimo samo z izobraževanjem in odgovornim obnašanjem vseh posameznikov v družbi. Slednji pa se ne bodo spremenili vse dokler bo kritična javnost svoje nezaupanje do uradnih razlag in predstavnikov povezovala z njihovo neverodostojnostjo in teorijami zarot. Zato se splača prebrati intervju, sploh v kakšni prijetni družbi, v zavetju varnega doma s skodelico bele kave z riževim mlekom.

Milan M. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar