ponedeljek, 6. julij 2015

Pravljice o državi, zapravljeni zaradi komunizma

Že več kot 20 let poslušamo pravljice o tem, da je Slovenija »zapravljena država« ker so nam komunisti vladali  skoraj 50 let? Potem naj mi nekdo razloži, zakaj ima danes Grčija finančno krizo, ki je hujša od naše, čeprav Grki komunizma sploh imeli niso!? Ali pa naj mi nekdo razloži, če se mu zdi tako lažje, zakaj imajo finančno krizo tudi Italijani, Španci in Portugalci? Naštevam države, ki komunizma niso niti okusile, saj so ves čas prisegali na demokracijo in zahodne vrednote!? Prosim ne mi razlagati, da so na jugu ljudje bolj leni, ker je to neresen argument in diskvalifikacija celih narodov, kar močno spominja na rasistično miselnost. Ste vedeli, da je ameriški izraz za temnopolte ljudi »nigger« pomenil zamorec oz. lenuh?

Zanimivo, da so jih imeli za lenuhe, čeprav so jim temnopolti kot suženjska sila skupaj s priseljenci pomagali zgraditi državo, da je postala svetovna velesila. Podobno se obnašajo današnje bogate elite do novodobnih sužnjev Evrope, majhnih evropskih narodov. Finančno krizo imamo zato, ker je nekomu v interesu ohranjati globoke razlike med državami in narodi, saj lahko kolona revežev pridno dela za interese bogatih elit. V zameno nam elite ne dajo socialni mir in spodobno življenje, ampak nas vlačijo v vojne po celem svetu in sejejo smrt. Evropa je do sedaj sledila politiki ZDA, ki je celi svet spremenila v plamen vojne, najkrajšo pa smo zaradi tega potegnili prav mi Evropejci, saj milijoni priseljencev rinejo ravno k nam, ker mislijo, da se tukaj cedita »med in mleko«.

V resnici je vso bogastvo skoncentrirano v rokah maloštevilnih bogatašev, ki se nam smejijo vsakič, ko na volitvah izberemo njihove hlapce, ki nas vodijo v propad in še večjo revščino. Zahodne elite drugim narodom in državam odrekajo pravico do dostojnosti, saj znajo očitati samo pomanjkanje demokracije in spoštovanje človekovih pravic. Naj to povejo svoji zaveznici Saudski Arabiji, če upajo. Kje so torej naše pravice do dostojnega življenja? In zakaj EU ne priznava demokratične volje grškega ljudstva, ki je takšni politiki, ki temelji na rasizmu, izsiljevanju in osiromašenju, odločno reklo NE!?

 Volje grškega ljudstva Zahodne elite verjetno ne bodo spoštovale, tako kot ne bodo dovolile, da imajo ljudje dostojno življenje, saj potem nihče ne bi delal za njihove profite in vojne. Vladajoče elite so obsedene z denarjem in bogastvom. Nikoli nimajo dovolj, čeprav se nagrebli takšna bajeslovna bogastva kot nihče drug pred njimi. Ni čudno, da so ves čas demonizirali komunizem, ki je imel geslo: »Vsak po svojih zmožnostih, vsakomur po njegovih potrebah.« Če bi se tega vsaj približno držali, potem danes sploh ne bi imeli finančne krize. Tako pa nas držijo v začaranem krogu revščine in nasilja in nam ne dovolijo, da bi zaživeli kot ljudje, saj želijo imeti robote namesto ljudi. Takšni politiki je potrebno reči NE. Drugače se nam slabo piše….


Objavljeno v Večeru med pismi bralcev. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar