petek, 9. januar 2015

Sedem stebrov zdravja

  1. Koža in pljuča, naša največja in najpomembnejša organa, poudarjata nujnost čistega zraka. Naše telo lahko v eni uri vdihne do 700 litrov zraka, kar potrjuje, da je čist zrak ključen za zdravje.

  2. Čista voda je druga ključna potreba našega telesa, ki je večinoma sestavljeno iz vode. Njena vloga je neprecenljiva za vzdrževanje telesnih funkcij in splošno dobro počutje.

  3. Sončni žarki so tretji steber našega zdravja. Brez sončne svetlobe naš živčni sistem ne more optimalno delovati, kar je ključno za vzdrževanje celotne telesne aktivnosti.

  4. Prehrana je četrta osnovna potreba. Hrana ne le zagotavlja energijo, ki jo potrebujemo za delovanje, ampak tudi gradi celice v koži in pljučih ter krepi kri, živce in kosti.

  5. Gibanje je peta temeljna potreba. V naravi nič ne miruje, vse je v stalnem gibanju, kar velja tudi za človeško telo.

  6. Sprememba in prilagajanje sta ključnega pomena za človeško telo, podobno kot v vesolju, kjer razpad atomov sprošča kozmične energije. V telesu razpad celic sprošča živčne energije, kar poudarja pomen rednega čiščenja telesa skozi post.

  7. Organizem vedno potrebuje iste snovi iz katerih je izdelan, enako velja za ostala zemeljska bitja. Umetno vnašanje vitaminov, mineralov in drugih snovi ne more nadomestiti naravnih potreb telesa.
Nasvete je zbral Edmond Bordeaux Szekely

Ni komentarjev:

Objavite komentar